Ooit een wolf in de klas gehad?

Programma voor de basisschool

Mijn ruime ervaring als kinderboekenillustrator gebruik ik graag om kinderen te leren over het illustratievak.
Mijn opleiding tot illustrator volgde ik aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Voor mijn werk op scholen bleek de BIK opleiding (beroepskunstenaar in de klas) een goede aanvulling.

Door mij geïllustreerde boeken? De AVI serie Lezen is leuk, Lang geleden, In een land hier ver vandaan… en meer titels van  auteurs als Arend van Dam, Jacques Vriens, Astrid Lindgren en Vivian den Hollander.

 

Dit ei is van mij, Koos Meinderts

4-6 jaar
Dit ei is van mij…

Ik vertel het prentenboekverhaal van Haas die op een dag een ei vindt met beelden op het smartboard.
Hierna teken ik een ei en vraag welk bijzonder dier uit dit ei zou kunnen komen. Aan de hand van suggesties teken ik een nieuw dier met de kinderen.

Duur: 30 minuten

Groep 3 t/m 8
Workshop illustratie
In de workshop illustratie zie je hoe ik begon met illustreren en hoe mijn werk er nu uitziet.  Ik teken op het bord, geef tekentips en beantwoord vragen. Daarna volgt een verhaal  waarna de kinderen aan het werk gaan en een eigen illustratie maken. Dit werk kan, in overleg met de leerkracht, gemaakt worden in verschillende technieken. Met een nabespreking sluiten we de les af.

Duur: 60 minuten

Een workshop kan ook uit meer uren bestaan. Dan komen er meer aspecten en andere technieken aan bod. Ook een tekenopdracht buiten school is mogelijk. Denk aan tekenen naar de waarneming in bijvoorbeeld een museum of  dierentuin. De gemaakte werken kunnen na afloop worden ingepast in een groot gezamenlijk werkstuk. Denk voor een dergelijk project aan drie lesuren.

Op een bestaand thema, bijvoorbeeld het thema van de Kinderboekenweek of een lopend project op school, kan ik ook aansluiten.

meer informatie    www.alexdewolf.nl
contact    bamboealex@gmail.com
boekingen    www.sss.nl, 020 8202655